Ghuanzhou- Gaoming
Door: pretinchina
Blijf op de hoogte en volg Piet, Roy, Thea en Ella
11 Juli 2012 | Nederland, Gouda
Zondagavond hebben we boottocht over de Parelrivier gemaakt. Om 19.30 vertrok de boot, het is dan ook schemerig aan het worden.Wat er dan gebeurd is onvoorstelbaar indrukwekkend: de hele skyline wordt verlicht. De meest indrukwekkende gebouwen hebben de meest fantastische kleuren.
We waren diep onder de indruk wat die Chinezen hier uit de grond gestampt hebben. Moe dus naar bed.
Maandag: was al warmer: eerst naar de gotische kerk (eindeloos zoeken en lopen). De kerk stamt nog uit de Koloniale tijd (FRansen). We hadden pech: de kerk was dicht. Toen naar een park: inmiddels hadden we geleerd dat de afstanden te ver zijn om te belopen dus de volgende highlights sprongen we elke keer een taxi in en uit (kost gemiddeld 1 euro voor 4 pers.haha)
Dinsdag vertrokken we Foshan, 28 km verder, maar wel 4,5 uur over gedaan.
Het is druk, veel lawaai en alles rijdt door elkaar heen. Het is een kwestie van op elkaar letten en dan gaat het goed! Je hoort hier nauwelijks ziekenauto's/politie zie je ook niet. Het is niet goed uit te leggen wat je ziet. Je komt bv door een heel groot gebied (km's)dat alleen maar bestaat uit keramiekfabrieken.. Foshan was een boeiende stad: Tempelcomplex bezocht.
Ook gewandeld door een oud stukje China waar je nog een heeel klein beetje kon zien hoe de mensen hier vroeger was.
Je krijgt het gevoel dat heel China plat gegooid is en opnieuw wordt opgebouwd.
Woensdag is het aantal km's opgevoerd en wel naar 47 km. Na 12.00 werd het echt bloedheet. Het was echt 1,5 uur nog afzien voordat we een koude douche konden nemen.
Qua natuurschoon was het absoluut niet interessant maar wat hier gebouwd wordt, is ongelofelijk.
Om 18.00 was het nog steeds bloedheet en na een bezoek aan een marktje, zijn we in een aircotaxi gestapt die ons afzetten bij een lekker restaurantje. Ik weet niet hoeveel Chinezen er zich ditmaal mee bemoeid hebben wat we moesten kiezen uit het boekwerk (het zijn hele grote dikke menu-boeken met allemaal foto's, maar het waren er tientallen.
Morgen vroeg op: we starten om 07.00 uur en gaan richting landelijk gebied en zijn dus reuze benieuwd..
Wordt vervolgd
11 Juli 2012 - 15:00
Marion:
Heel bijzonder allemaal zeg!
Voor die taxi heb je de Chinese les wel nodig. Ik heb me laten vertellen dat die taxichauffeurs echt geen woord Engels praten en dat je visitekaartjes van je accommodatie bij de hand kan hebben, wil het ergens toe leiden...
Succes! -
11 Juli 2012 - 15:16
Karen:
Hee! Zo te horen gaat het goed en kijken jullie je ogen uit :) Wel hard zweten zeker op de fiets in die hitte.. misschien zijn jullie dan zelfs blij als er een keer een tropische bui komt! :P Veel plezier en fietze xx -
11 Juli 2012 - 15:42
Frederike:
Leuk om te lezen! 4 dagen en al zoveel meegemaakt. Hebben jullie ook die zeepaardjes en paddenstoelen en eieren gegeten? Of durven jullie dat nog niet ;). Slaap lekker straks en succes morgen! Ben nu al trots op jullie :)! -
11 Juli 2012 - 17:47
Anny:
Indrukwekkend wat je schrijft Ella ! Een hele andere wereld. En dat al na een paar dagen. Mooi dat je ook gelijk foto's meestuurt - dan hebben de thuisblijvers een beetje een beeld wat jullie zoal zien/beleven.
11 Juli 2012 - 18:10
Thea En Wilbert:
Dag allemaal,
Gisteren reactie geplaatst maar ik zie hem niet terug. Nu de herkansing.
Mooi om te lezen dat jullie zo onder de indruk zijn. Ik hoop dat jullie verhalen zo enthousiast blijven. Ik blijf jullie volgen.
Groeten vanuit een regenachtig, 14 graden koud Arnhem -
11 Juli 2012 - 18:29
Mama En José:
Het was wel even geduld hebben om iets te kunnen melden naar Mama. Wij zijn hier natuurlijk bovenmatig nieuwsgierig hoe jullie het maken. Ik ben gelijk op de fiets gesprongen en sleutel gevraagd van het internetcafé. Mama vond het leuk om jullie belevenissen te lezen en zeker de foto's zijn een groot succes! Wat leuk dat jullie de chinese lessen ook daadwerkelijk kunnen gebruiken. De hitte moeten jullie maar op de koop toe nemen, hier is het ook niet alles!!
Geniet de komende dagen en wij wachten op jullie volgende berichten en foto's. Thea, jouw mail heb ik uitgeprint, zodat Mama het nog eens terug kan lezen.(Dus een mail erbij zou geweldig zijn voor Mama).
Liefs van Mama, John en José -
11 Juli 2012 - 21:16
Sandy:
Hallo PRET,
Erg leuk om te lezen, wij blijven jullie volgen, veel plezier,
vr. gr. Sandy -
12 Juli 2012 - 05:28
Willemijn:
Lieve PRET,
Wat leuk zeg...met die foto's erbij!!!
Raar om te zien dat jullie in dat gekke land aan het fietsen zijn, en die berg zeepaardjes....zo op straat neer gegooid. niet normaal toch?
sterkte pap....morgen om 7.00, dat zal even slikken voor je zijn.
liefs
Willemijn -
12 Juli 2012 - 20:22
Natalie:
Hallo daar!
Wat een belevenissen nu al!
Leuk dat jullie er foto's bij doen. Zo krijg je een beeld bij jullie verhaal. Die zeepaardjes zijn wel erg indrukwekkend. (eigenlijk gewoon vies,haha)
En jullie mogen wel 10 graden deze kant opsturen. Ik denk dat het regenseizoen zich verplaatst heeft naar Nederland, dus het zal de komende weken wel droog blijven daar.
Veel fietsplezier!
Liefs Natalie
13 Juli 2012 - 13:14
Cinthya Bierman:
Hallo Thea en Roy en zus en zwager,
Wat lichtjes al niet doen he! Bij dag ziet de skyline er niet bepaald florisant uit, maar in de avond.... Prachtig! Ben benieuwd wanneer jullie het stedelijk gebied uit zijn en de natuur induiken.
Heel veel plezier!!
Cinthya -
15 Juli 2012 - 08:18
Anton En Marianne:
Dat is nog eens een andere wereld!!
Leuk om te lezen en de foto's te bekijken. De stank v.d. zeepaardjes mogen jullie beleven!!
Ben benieuwd of jullie nog in en door de steden fietsen of het platteland al zijn binnen gereisd.
Veel plezier verder. -
15 Juli 2012 - 13:03
Anneke En Hugo:
Ha Ella, Wat leuk om het te lezen, het is toch wel een hele andere wereld.Stuur maar een beetje warmte naar Nederland, het is hier 18 graden.
Hartelijke groeten, we blijven jullie volgen.